Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ve suda erimeyen gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişir.
|
Ülkemizde 250 bin ile 750 bin arasında çölyak hastası tahmin edilmektedir.
İl Sağlık Müdürlüğü Olarak 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kapsamında İlimizde yaşayan Çölyak hastalarımıza Kilis Belediyesi ile işbirliği içerisinde glutensiz özel menüler hazırlanarak iftar programı organize edilmiştir.
İlk kez düzenlenen etkinlikte Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr Hasan ŞIK, Halk Sağlığı Uzmanı Dr Elif DURMAZ ve Diyetisyen Fatih SATILMIŞ iftar sonrası hastaların soru ve sorunlarını dinleyip konuyla ilgili gerekli bilgilendirmeleri yapmışlardır.

